Chaos in Trept!
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
28 Augustus 2011 | Frankrijk, Clairvaux-les-Lacs
Afgelopen woensdag verwoesde een windhoos, de camping Les 3 lacs in Trept. Alle gasten werden geevacueerd en bleef een gigantische ravage over.
Binnen een dag werd er een team gemaakt en overal werden beheerders weggeplukt om af te reizen naar Trept, hier zo'n 150 km verder naar het zuiden.
Vrijdagochtend reden ik en Steven, collega van Domaine du Chalain af naar het Oosten van Frankrijk.
En wat we daar aan troffen, kan in je raarste beleving niet waar zijn! Binnen enkele seconden was de camping compleet geravineerd door een windhoos. Bomen lagen ontworteld overal en nergens. Overal lagen takken en bladeren alsof het herst was, en persoonlijke spullen waren in de paniek en haast achtergelaten!
We waren om 6:30 uur weggereden en kwamen in Trept aan om 9:00 uur, we werden ontvangen door Johan en Janet, aangeslagen en vermoeid van alles wat er een dag eerder was gebeurt. Ook de logistiekers Heidi en Arjen waren op weg naar Nederland gebelt om te komen helpen en wachten op de rest.
Nadat Sven vanuit Annecy was opgehaald door ITM-er Gertjan konden we na een kop koffie of thee beginnen met zaken op orde te stellen!
Bij de camper van Janet en Johan was de ravage nog niet heel erg te zien en dacht dat het wel wat meer zou vallen. Maar nadat we een rondje liepen om zou te plannen wat we eerst moesten gaan doen bleek het helemaal niet "mee te vallen"! Alles behalve dat!
Met kippenvel liepen we langs de tenten en ook de plek waar een mevrouw op 36 jarige leeftijd van haar leven werd berooft nadat ze haar zoontje probeerde te beschermen.
Door de klap van de boom, was deze mevrouw opslag overleden! Haar man zat op een stoel met 1 van de andere kinderen en zag hoe zijn vrouw werd geraakt door de boom!
Wij waren er niet bij en kwamen ergens anders vandaan om te helpen, maar het idee alleen al dat dat daar was gebeurd zorgde bij iedereen voor kippenvel. Vreselijk als je dit moet meemaken.
Er was geen tijd om er teveel bij stil te staan er moest orde op zaken worden gesteld, zodat wij in korte tijd Janet en Johan konden helpen om zo veel mogelijk op te ruimen.
Maar liefst 8 tenten waren zo verwoesd dat deze weg moest worden gegooid! Grote containers waren besteld en deze zaten aan het eind helemaal vol!
In 2 dagen van hard werken met zijn allen, alles ontruimd te hebben waren we gisteren om 16:00 uur klaar en kon iedereen weer gaan.
Johan en Janet achterlatend met de laatste werkzaamheden...
Het waren 2 indrukwekkende dagen, maar voor de achterblijvers een afschuwelijk afsluiter van het seizoen!
Bij deze dan ook medeleven aan alle medewerkers en gasten die in volle paniek de camping moesten verlaten. En natuurlijk aan de nabestaanden die hun dochter, vrouw en moeder door dit vreselijke ongeluk moeten gaan missen!
liefs Marieke
28 Augustus 2011 - 13:57
Ineke:
Hee Mar,
Oh jeej zeg!! Was dat nou.... Das niet niks zeg!
Nou hopelijk gebeurt zo iets niet nog een keer....
Liefs Ineke. -
28 Augustus 2011 - 17:25
Hilma:
Vreselijk Marieke, we zagen het op het journaal.... -
29 Augustus 2011 - 09:22
Sanne Tigelaar:
Mariek!
Ongelofelijk zeg dat het seizoen zo moet eindigen!
Zoiets verwacht je natuurlijk niet zomaar in Frankrijk!
Veel succes nog met de laatste loodjes !
liefs xx