Plekken waar je nog lang van na droomt… - Reisverslag uit Annecy, Frankrijk van Marieke Vording - WaarBenJij.nu Plekken waar je nog lang van na droomt… - Reisverslag uit Annecy, Frankrijk van Marieke Vording - WaarBenJij.nu

Plekken waar je nog lang van na droomt…

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

09 Oktober 2011 | Frankrijk, Annecy

De mogelijkheden voor internet vallen enorm mee, meestal niet de ideale plaatsen, maar ach wat maakt het uit. Zo staand onder een overkapping met mijn laptop op een container, kan ik jullie toch even op de hoogte brengen van alles wat ik zie en of meemaak.

Op dit moment ben ik in het geweldige Lathuile, wat 18 km van de mooie stad Annecy af ligt, het gebied heet ´meer van Annecy´ en voor wie de topografie niet zijn/haar sterkste kant is.. Dit ligt in de Franse Alpen.

Het is bijna onbeschrijfelijk hoe mooi het hier is… Wanneer je vanuit Annecy naar Lathuile rijdt, rij je langs het prachtige meer wat eveneens wordt omringt met geweldige bergen. De camping waar we vorige week maandag zijn begonnen met afbouwen ligt tegen een berg aan en heeft werkelijk een geweldig uitzicht.

Tijdens het afbouwen waren we constant onder de indruk van de mooie uitzichten. Na 3 dagen keihard doorgewerkt te hebben, zijn we 2 dagen ingelopen en hebben ipv 2 dagen weekend 4 dagen weekend! Heerlijk!

Deze dagen waren al snel gevuld, we hadden allang gezien dat de parapenters met bosjes van de berg af kwamen springen en voor ons was een must om gedaan te hebben.

Margriet de beheerder ter plaatste heeft voor ons geregeld dat we een piloot kregen, eigenlijk is natuurlijk het seizoen afgelopen dus dit was helemaal super dat ze dit voor ons gedaan heeft! Margriet bedankt!

Donderdag rond 13.00 uur spraken we af en reden met de Vacansoleil bussen richting landingsveld, waar we de piloot oppikten om naar boven te gaan.

3 van de 7 wilden springen en daar was ik natuurlijk 1 van! Deze kans wilde ik me niet laten ontgaan. Vanaf 1400 meter werd er gesprongen! Alleen het uitzicht was al genoeg geweest! Wat ongelofelijk mooi en wat een gigantisch uitzicht!!

Voor de mensen die parapenten niet kennen, parapenten is een echte sport zeker in dit gebied van Frankrijk. Je zit alleen of met een piloot in een soort van rugzak, wanneer je niet ervaren bent zoals wij zit je in een tandem parapent. Neem je les dan kan je je brevet halen om alleen te springen. Maar dat was voor ons niet weggelegd hier is een echte cursus voor nodig. Een tandem sprong was voor ons mooi genoeg!

Je neemt een aanloop totdat je de grond niet meer voelt en daar ga je! Echt een groter gevoel van vrijheid is er niet! Na die aanloop en het niet meer voelen van de grond onder je, vlieg je ! Je vliegt gewoon!!! Het uitzicht, het vliegen er gebeurde maar 1 ding en dat was een rilling door mijn hele lichaam van geluk met als gevolg een big smile op mijn gezicht! Dit is pas echt genieten.

De donderdag was hiermee goed benut en de vrijdag is benut om een bezoek te brengen naar Annecy! Een geweldige stad! De dag begon vroeg voor collega Carla en mij, want wij wilden de dag daar goed benutten, om 8.45 uur liepen wij richting bus en beheerder Margriet hoe behulpzaam ze ook wilde zijn, had ons niet helemaal goed ingelicht over waar de bushalte nou zou zijn. Dus wij liepen liepen en liepen maar kwamen maar geen halte tegen. Na 3 km te hebben gelopen, ja daar was een bushalte maar ook bijna een uur eerder was daar de bus vertrokken! We hadden het er nog over gehad dat we liften voor schooiers vonden maar we waren er wel zo klaar mee dat we dachten ‘we proberen het gewoon’!

Er werd een affiche van 1 of ander festijn uit de bushalte getrokken en ik schreef met grote letters ANNECY op met een benzinestift, die ik voor de zekerheid maar mee had genomen.

Beide nog nooit gelift en het ook nooit zouden doen als we alleen zouden zijn, gingen we aan de straat staan. Na overleg, hadden we besloten: ik houd het papier vast en jij steekt je duim op! We moesten enorm lachen om onszelf en sprongen maar wat rond en ja hoor na nog geen 10 seconden stopte een zeer attente, oude man en we mochten meerijden!

Wij konden ons geluk niet op, na een dik uur lopen in de kou zaten we heerlijk te genieten van ons geslaagde poging ‘liften’!

De man was zeer vriendelijk en vond dat hij 2 dames niet aan de kant van de weg kon laten staan! Hij vertelde ons onderweg van alles over Annecy en de dorpjes die we daartussen voorbij reden! Geweldig, zo gaf ons de kijk op liften toch een andere wending!

We hadden een heerlijke dag, met af en toe een buitje maar de stad was geweldig! Authentiek, alles in oude staat echt prachtig!

Gisteren was een relax dag, het regende in het dal en het sneeuwde op de bergtoppen, geen weer om iets te doen! Druk bezig geweest met een fotoboek van afgelopen zomer en nagedacht over de winter… Het is lastig om voor 2,5 maand iets geschikt te vinden, de winterseizoenen zijn vaak 4 maanden en die tijd heb ik niet aangezien het zomerseizoen dan alweer begint. Dus zeker is nog niets, net als alles in het Marieke Leven! Maar hoe dan ook ik ben het winter in het buitenland.

De zomer is voor mij al duidelijk, een nieuw seizoen voor Vacansoleil! Ik heb zoals Piet Bakkers (oprichter Vacansoleil) mij heeft beloofd “de tijd van mijn leven” gehad en ik vind Vacansoleil een geweldige organisatie.

Ik heb me dus al opgegeven voor een nieuw seizoen en hopelijk wordt dat Italië aan het Gardameer, waar ik mijn seizoen dan half februari al kan beginnen! Ik heb er nu al zin in!

Ondanks dat ik sommige mensen mis en graag weer wil zien ben ik me heel bewust geworden dat dit werk en het leven in het buitenland is wat ik wil. Jullie zullen het dus nog een lange tijd moeten doen met verhalen via deze site.

Want dit leven is wat ik wil leven.

Liefs en Gros Bisous voor iedereen!
Marieke

• 09 Oktober 2011 - 12:38

Jolanda:

Hee Mariek,

Wat weer heerlijk om die verhalen van je te lezen. Fijn dat je het nog steeds zo naar je zin hebt, maar mis je wel erg hoor! Zie er naar uit dat je weer deze kant op komt ;)

kus!!

• 09 Oktober 2011 - 12:48

Ineke:

Hai mar!

Wauw mooie foto´s hoor! Ziet er allemaal super uit! Je geniet nog volop daar zie ik wel!
    Echt iets voor jou dus :-)
    Nog een dikke maand en dan ben je al weer ffies in nederland :) Ook leuk voor ons natuurlijk ;-)

Liefs Ien.

• 09 Oktober 2011 - 13:23

Sanne Tigelaar:

Wat een super gaaf verhaal weer !
    Ben wel jaloers op alle dingen die je doet en ziet ! haha Ziet er heel gaaf uit!
    Vooral die sprong ook! Dat zal zo gaaf geweest zijn!
    Deze winter dus ook weer op pad! En dan in februari alweer beginnen in Italie ! Je hebt het maar druk ! Hoop je in de tijd dat je in Nederland bent nog even te zien !!
    Veel succes en plezier nog !

xxxxx