Een droom die uitkomt! - Reisverslag uit Navi Mumbai, India van Marieke Vording - WaarBenJij.nu Een droom die uitkomt! - Reisverslag uit Navi Mumbai, India van Marieke Vording - WaarBenJij.nu

Een droom die uitkomt!

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

05 Oktober 2012 | India, Navi Mumbai

Een droom die uitkomt, mijn allereerste echte reis! Ondanks dat het lijkt dat mijn koffer, mijn kledingkast op wieltjes is en ik inmiddels een volleerd kampeerster ben, het is en blijft natuurlijk ook werk.

Maar deze reis niet, deze reis staat in het teken van ervaren, cultuur, mooie foto´s, veel beleven en ontdekken!

Ik ben zo blij dat ik deze zin mag schrijven: "Ik reis 17 oktober af naar Mumbai!!!" Yes!!

"De voorpret is het leukst", wordt er zo vaak gezegd en het klinkt mij altijd maar cliche in de oren, maar het is zo! Ik heb mezelf in Frankrijk niet te tijd gegunt om heel veel uit te zoeken,( ik weet niet waarom maar waarschijnlijk komt het door het feit dat ik altijd alles op het laatste moment doe en me dit heb aangeleerd), en nu ik even in Nederland ben, vind ik het heerlijk om te doen!

Een route uitstippelen, hostels boeken, een kaart waar gemarkeerd is waar ik heen ga, vastgelegde reserveringen, ik doe er allemaal niet aan! Ik vlieg 17 oktober heen, ik kom 14 november terug en in die tussentijd leef ik van dag tot dag en ga genieten!

Els, de collega waar ik vanuit Frankrijk terugreed, tipte mij een boek wat ze zelf aan het lezen was, wat heet : "Een universele reisgids voor moeilijke landen", hier wordt genoemd waar je zoal op moet letten en rekening mee moet houden, een ontzettend grappig maar leerzaam boek!

Uit dit boek en via internet, heb ik mezelf genoeg ingelezen om te begrijpen dat het een cultuurshock gaat worden, waarin je de meest onvoorstelbare dingen tegenkomt, niet alleen qua hostels maar ook op straat, kleine kinderen die dagelijks bedelen en ook andere volwassenen die op de meest vreemde manier geld van je af proberen te troggelen. Het is goed om op dit soort dingen voorbereid te zijn!

Een lonely planet, een stevige rugtas, slaapzak, zeemhandoeken, tickets, visum, paspoort en mijn camera ga ik een reis maken van 4 weken, het is relatief kort, want India is te groot, en mijn tijd tekort, het winterseizoen is al gepland en 4 weken is prima voor een eerste reis.

Ik hoop dat de mogelijkheid dusdanig is dat ik zo af en toe wat kan achterlaten op deze site!!

• 20 Oktober 2012 - 20:10

Mirjam Venema:

Lieve Marieke, We zijn erg trots op je, dat je er toch maar rondloopt, daar in India. Geniet en wees voorzichtig. Gros Bisous Super-U